Čínská kuchyně
Čínské knedlíky vypadají jako stříbrné pruty. Legenda praví, že čím více jich při oslavě Nového roku sníte, tím více peněz budete mít.
Ryby jsou pro Číňana symbolem bohatsví a spoření peněz. Proto se jí na nový rok, aby byl příští rok bohatý..
Jarní závitky jsou to závitky z tenkého rýžového těsta, plněné sekaným masem, zeleninou, houbami a někdy i nudlemi.
Nian Gao jehož hlavními složkami je lepkavá rýže, cukr, kaštany a lotosové listy.
V čínské kuchyni se připravuje jen málo sladkostí, nejznámější je ovoce (hruška, ananas, banán, liči), smažené na oleji v těstíčku či zákusky z červených bobů. Místy se připravují také sladké ovocné polévky, např. z hrušek. Mléčné výrobky se uplatňují pouze v regionálních kuchyních Tibetu a Mongolska, Číňané mléko ani máslo téměř nepoužívají a sýry nahrazují sójovým tvarohem tofu.
Číňané si rovněž příliš nepotrpí na uzeniny a uzená masa. Z nealkoholických ápojů pijí Číňané tradičně zelený, méněž černý či bílý čaj.